Loader
BijbelBorrels in het gezin – Pinksteren
15327
post-template-default,single,single-post,postid-15327,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

BijbelBorrels in het gezin – Pinksteren

BijbelBorrels in het gezin – Pinksteren

BijbelBorrels in het gezin – Pinksteren
Het is Pinksterfeest. De Heilige Geest is uitgestort. De Heilige Geest kan soms een abstract begrip zijn. Want wie is Hij precies? En wat doet Hij? In deze BijbelBorrel gaat het over één van de aspecten van de Heilige Geest die je ook duidelijk met Pinksteren naar voren ziet komen. Hij zet mensen in beweging!

Voorbereiding:
Zorg voor rozijntjes en een glas spa rood.

Activiteit:
Geef de kinderen het glas spa rood en laat ze daar de rozijntjes in gooien.
Wat zie je gebeuren?
Lees met elkaar het verhaal van de uitstorting van de Heilige Geest uit de kinderbijbel of uit Handelingen 2.

Vertel:
De Heilige Geest werd uitgestort. Wat gebeurde er bij de discipelen? Er verschenen tongen van vuur en ze begonnen te spreken in vreemde talen. Ze leken een beetje op de dansende rozijntjes. De Heilige Geest zette ze in beweging en door die beweging gebeurde iets heel bijzonders. Op die dag komen er wel drieduizend mensen tot geloof.

De Heilige Geest werkte niet alleen toen, maar ook vandaag de dag zet Hij mensen in beweging. Hoe werkt dat? Vertel als ouders hoe in jullie leven de Heilige Geest jullie in beweging zet.

Opdracht voor kinderen:
De Heilige Geest zette de discpelen in beweging. Hij hielp ze ook heel concreet. Hij liet ze in verschillende talen spreken zodat alle mensen hen begrepen. Wanneer kun jij de kracht en de woorden van de Heilige Geest gebruiken?

Geef de kinderen een glas spa-rood, een sticker, stift en rozijntjes. Laat ze hun moment waarop ze de beweging of de woorden van de Heilige Geest kunnen gebruiken opschrijven op de sticker en op het glas plakken. Bid vervolgens met elkaar. Laat de kinderen hun rozijntjes in het glas gooien. De Heilige Geest zet je in beweging!

Opdracht voor tieners:
In de Bijbel zien we vaker mensen die in beweging werden gezet door de Heilige Geest. Kijk bijvoorbeeld maar eens in het Bijbelboek Handelingen. Zoek met elkaar een aantal van die verhalen op en schrijf steeds kenmerken van de Heilige Geest op die je ontdekt.

Wat zou jij van de Heilige Geest in je leven willen zien? Bespreek dat met elkaar en bid voor elkaar.