Loader
BijbelBorrels in het gezin – Gods liefde overstroomt
15384
post-template-default,single,single-post,postid-15384,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

BijbelBorrels in het gezin – Gods liefde overstroomt

BijbelBorrels in het gezin – Gods liefde overstroomt

BijbelBorrels in het gezin – Gods liefde overstroomt
Er wordt wel eens gezegd dat Gods liefde ervoor zorgt dat je overstroomt. Doordat jij overstroomt geef je Gods liefde weer door aan andere mensen. Of door wat jij doet of hoe jij bent kunnen anderen iets van Gods liefde ontdekken. Hoe werkt dat precies? Dit is een spectaculair proefje wat dit mooi laat zien! Dus duik snel je keukenkastjes in en aan de slag!

Wij deden hem thuis als voorbereiding met onze kids op het campingevangelisatiewerk wat wij deze zomer twee weken hopen te doen.

Voorbereiding:
Zorg voor een glas, ovenschaal of bak, azijn, afwasmiddel, bakpoeder, eventueel een beetje kleurstof voor een leuk effect.

Proefje:
Vul het glas voor driekwart met azijn.
Roer er eventueel wat kleurstof bij, hoeft niet.
Doe er nu wat afwasmiddel bij.
Roer even door.
Zet het glas in een ovenschaal of bak.
Gooi nu een heleboel bakpoeder in het glas.
Wat gebeurt er?

Lees:
Mattheus 5:14-16

Vertel:
Als je een lamp onder een emmer zet zie je niks meer van het licht. De lamp is juist bedoeld om fel te schijnen zodat iedereen het ziet. Zo zijn wij bedoeld om de liefde van God te laten zien aan de mensen om ons heen. Dat kan niet als we onder een emmer staan. Hoe werkt het dan wel? Lees nog een keer met elkaar vers 16. Wat wordt daarmee bedoeld?

Vragen:
Wanneer ziet iemand iets van Gods liefde door jou heen?
Wat gebeurt er dan?
Is het ook wel eens lastig? Waarom?

Bidden:
Schrijf op wat je graag zou willen dat anderen mogen zien van Gods liefde door jou heen. Bid met elkaar.