Loader
BijbelBorrels in het gezin – Zout van de aarde
408
post-template-default,single,single-post,postid-408,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BijbelBorrels in het gezin – Zout van de aarde

BijbelBorrels in het gezin – Zout van de aarde

BijbelBorrels in het gezin – Zout van de aarde
In de kerkdienst waar we vorige week waren deelden ze flyers uit voor een grote collecte voor de week erna. Het was een collecte voor ZOA om Syrische vluchtelingen te helpen. Mijn oudste las de flyer en vroeg wat wij konden doen. Konden we misschien ook iets geven? Zou dat de mensen helpen? We besloten om er een BijbelBorrel mee te doen met een simpel proefje.

Voorbereiding:
Zorg voor een pot (groene of gele) gel, zout, een bord en een Bijbel.

Proefje:
Schep een lepel gel op het bord.
Strooi nu zout op de gel.
Wat gebeurt er?
Wacht een tijdje. Wat gebeurt er?

Lees:
Matteüs 5: 13-16

Gesprek:
Pak een vel papier en schrijf in het midden: ZOUT. Jezus heeft het over het zout zijn in de wereld. Wat betekent dit? Schrijf er woorden omheen die er mee te maken hebben.

Door zout op de gel te strooien ging de gel zich verspreiden op het bord. Het werd een soort plas over het bord heen. Zo mogen wij ook zijn in de wereld. We mogen Gods liefde verspreiden en goed doen voor de mensen om ons heen. Hoe kunnen we dat concreet doen? Schrijf met elkaar ideeën op het vel papier.

Voer vervolgens met elkaar een idee uit. Wij hebben bijvoorbeeld met elkaar geld overgemaakt naar ZOA voor de vluchtelingen uit Syrië.

Bidden:
Bid met elkaar voor wat jullie gedaan hebben. Bid voor de mensen die in nood zijn.