Loader
BijbelBorrels in de kerk 26 april 2020 – Jezus komt dichtbij
15314
post-template-default,single,single-post,postid-15314,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BijbelBorrels in de kerk 26 april 2020 – Jezus komt dichtbij

BijbelBorrels in de kerk 26 april 2020 – Jezus komt dichtbij

BijbelBorrels in de kerk – Jezus komt dichtbij!
Zondag 26 april 2020
Verhaal: De man met huidvraat

Luister je deze zondag mee met de dienst van het Noorderlicht Charlois/PKN Nieuwerbrug of Develhof Zwijndrecht? Dan is dit een proefje en verwerking die je met je kinderen kunt doen. Veel plezier!

Ook de BijbelBorrel doen en de bijbehorende dienst terugluisteren? Dan kan via: https://youtu.be/NfHuWvtf8z4

Voorbereiding:
Zorg voor citroensap, een bakjes of schaaltje, muntjes van 5 cent, pen en papier.

Hoe vind jij het dat je steeds afstand moet houden? In de winkel, op straat, op de markt. Overal moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar. Lukt dat? En wat vind je ervan? Misschien zorgt het afstand houden er ook wel voor dat je niet meer op bezoek kunt bij bijvoorbeeld je opa en oma of andere familieleden. Ook je vrienden van school heb je misschien al een tijd niet gezien. Hoe vind je dat? Vandaag duiken we in het verhaal van een man die ook afstand moest houden. Hij mocht niet eens in zijn eigen dorp wonen. Aan de hand van een proefje kun je zien wat er met hem gebeurde toen hij Jezus ontmoette.

Proefje:

  • Lees het begin van het verhaal van de man met huidvraat uit Marcus 1:39-40.
  • Doe in een bakje of schaaltje wat citroensap.
  • Pak het 5 cent muntje. Laat de kinderen dit muntje in een bakje met citroensap leggen.
  • Lees het verhaal verder uit Marcus 1: 41-45.
  • Kijk na het verhaal met elkaar naar het muntje. (zorg dat het muntje ongeveer 5 minuten in het citroensap heeft gelegen) Spoel het muntje af. Wat is er gebeurd? Wat is er veranderd?

 

Wat gebeurt er met het muntje? Na een paar minuten zie je het helemaal schoon worden. Zo was het ook met de man uit het verhaal. Hij had een vervelende huidziekte waardoor zijn huid er vreemd uitzag. Dit was een hele nare ziekte wat betekende dat hij ver uit de buurt moest blijven van iedereen. Hij mocht niet in het dorp wonen en niet in de buurt van mensen komen. Maar toen Jezus hem aanraakte werd zijn huid weer helemaal schoon.

Gesprek:
Geef de kinderen een papier en een pen.
Hoe denk je dat de man zich gevoeld moet hebben toen hij ziek was? Laat de kinderen dit tekenen.
Hoe denk je dat de man zich gevoeld heeft toen Jezus hem genas? Teken dit.
De man moet zich eerst heel alleen hebben gevoeld. Zijn er op dit moment ook mensen die zich misschien heel alleen voelen? Wie? Misschien ken je mensen die op dit moment corona hebben?
Wat zou jij in deze tijd voor deze mensen kunnen doen?

Bidden:
Geef alle kinderen een muntje. Wie zou zich op dit moment alleen voelen? Bid met elkaar voor deze mensen. Leg de muntjes in de citroensap en bid dat God voor deze mensen zorgt en dichtbij ze is.

Extra proefje:

  • Pak een 10-cent muntje.
  • Doe twee lepels azijn in een schaaltje.
  • Leg het muntje erin.
  • Laat dit een tijdje staan. Ongeveer een week.
  • Wat is er gebeurd?