Loader
BijbelBorrels Ichthuskerk Tholen – 15 november 2020
15362
post-template-default,single,single-post,postid-15362,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BijbelBorrels Ichthuskerk Tholen – 15 november 2020

BijbelBorrels Ichthuskerk Tholen – 15 november 2020

BijbelBorrels Ichthuskerk Tholen
Zondag 15 november 2020

Luister je deze zondag mee met de jeugddienst van de Ichthuskerk in Tholen? Dan is dit een proefje en verwerking die je met je kinderen kunt doen. Het is een proefje afkomstig uit het boek: ‘Ik ben een Bijbelontdekker’. Veel plezier!

Intro:
Kun jij over het water lopen? Misschien een gekke vraag. Maar Petrus kreeg van Jezus de opdracht om uit de boot te stappen en over het water heen te lopen. Zou jij dat durven als Jezus dat tegen je zou zeggen? Of zou je gaan twijfelen? Want tsja… wat als je uit de boot stapt maar het lukt niet? Wat als wat Jezus zegt helemaal niet kan? Hoe kon het dat Petrus toch op het water kon blijven lopen? Pak snel een paar mandarijnen van de fruitschaal. Doe het volgende proefje.

Voorbereiding:
Zorg voor emmer of vaas, water, mandarijnen of sinaasappels.

Proefje:
Vul de emmer met water.
Pak een mandarijn.
Leg een mandarijn in de emmer.
Wat gebeurt er?
Pak een tweede mandarijn.
Pel de mandarijn helemaal af.
Leg de mandarijn in de emmer.
Wacht even.
Wat gebeurt er?

Lees:
Het verhaal van Jezus en Petrus op het water uit de kinderbijbel of Mattheus 14:22-33

Stel dat jij in de boot zat en Jezus zei: ‘……(vul je naam in) stap maar uit de boot. Kom naar Mij toe!’ Wat zou je doen?

Petrus leek wel een beetje op de mandarijn. Eerst stapte hij stoer uit de boot. Hij liep over het water. Tot hij om zich heen keek, bang werd en ging twijfelen. Door de twijfel begon hij in het water te zakken. Gelukkig was Jezus daar, die hem omhoog trok.

Gesprek voor kinderen van 4-7 jaar:
Pak de emmer met water er nog een bij. Zoek verschillende voorwerpen op in huis. Probeer ze uit. Wat blijft drijven en wat niet?
In het verhaal begint Petrus te twijfelen. Maar gelukkig is Jezus dichtbij en helpt hem. Hoe merk jij dat God dichtbij je is?
Opdracht: Wie kan er op dit moment wel een beetje hulp gebruiken? Knutsel een mooie kaart of pakketje en breng dat bij diegene langs.

Gesprek voor kinderen van 8-12 jaar:
Petrus ging twijfelen toen hij op het water stond. Geloven is lang niet altijd begrijpelijk en makkelijk. Waar twijfel jij weleens over?
We hebben nu te maken met het corona virus. Roept dat bij jou ook vragen of twijfels op richting God?
Wat doe je als je twijfelt of iets van het geloof niet goed snapt?
Stel je twijfelvraag eens aan een van je ouders of je opa of oma. Praat er met elkaar over door.

Bidden:
God wil als een schil om je heen zijn. Juist nu, in de tijd van het corona virus. Als je bang bent of misschien wel twijfelt. Dat mag, dat hoort bij geloven. Je mag erop vertrouwen dat God voor je zorgt, juist als je bang bent. Pak de mandarijn met schil en schrijf je gebed op de mandarijn. Leg hem in de bak met water.

Extra proefje doen?
Zorg voor een emmer/bak water, een punaise en afwasmiddel.

Leg voorzichtig de punaise in de emmer met water met de punt naar boven.
Wat gebeurt er?
Doe een druppel afwasmiddel in de emmer.
Wat gebeurt er met de punaise?

Tags: